Covrigi de primavara

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa ce am intins umplutura pe toata fasia, incep sa o lipesc de-a lungul ei ca si cum as face un sticks, apoi dau forma covrigului, formez din fasie un ,U' imping aluatul cu mâna, formez o bandă lungă și groasă. Așez aluatul pentru covrigi pe o suprafață acoperită cu făină și folosesc palmele mâinilor si presez un pic aluatul. Deplasez capetele spre exterior pentru a ajunge la lungimea dorită. Dupa ce am format covrigul, topesc untul, amestesc cu cateii de usturoi pisati si patrunjelul tocat maraunt; pun in tava la copt covrigii pe o hartie de copt, apoi incep sa ung cu o pensula pe fiecare covrig in parte cu amestecul de unt. Se coc la foc iute pana se rumenesc frumos.

Ingrediente Covrigi de primavara

aluat de foietaj din comert 400 gr

100 gr mozzarella

50 gr salam

50 gr parmezan

50 ml unt

1 legatura de patrunjel

3-4 catel usturoi sau mai multi depinde de gust

Categorii