Cow beaf - pastrama din piept de vaca

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cow beaf - pastrama din piept de vaca

Marinarea dureaza 7-10 zile in care carnea este intr-o punga inchisa si o intoarcem de pe o parte pe alta in fiecare zi - dar merita asteptarea. Luam bucata de carne cruda o curatam si o spalam. Intr-um bol amestecam zaharul cu sarea, turnam peste carne si o masam ca sarea si zaharul sa intre in ea. Punem carnea in 2 pungi de koky, adaugam restul componentelor marinatei adaugam apa si inchidem punga de koky sa fie ermetic inchisa. Punem carnea intr-o cratita potrivita sa incapa bine si punem greutati peste punga ca carnea sa stea jos in lichid, o punem la rece si in fiecare zi o invartim cu punga de pe o parte pe cealalta. In a saptea zi o scoatem din marinada o clatim si o punem intr-o cratita cu apa care sa acopere complet carnea. O lasam sa inceapa sa fiarba, o spumam si facem focul mic, lasam sa fiarba 1/2 de ora dupa care scoatem carnea si varsam apa. O punem din nou la fiert cu legume si mirodenii si o lasam sa fiarba 2 ore pana devine moale. Scoatem carnea pe o farfurie incalzita o lasam putin si se poate taia in fasii subtiri de pastrama. Merge foarte bine in sandviciuri cu salata si sosuri sau cu piure de cartofi si salata verde. Lichidul care a ramas de la fierbere se poate fierbe in continuare pana se concetreaza si se foloseste ca sos se potriveste de gust si este minunat.

Ingrediente Cow beaf - pastrama din piept de vaca

1bucata de piept de vaca - doua kilograme si jumatate

ptr marinada

250 gr sare groasa de bucatarie

250 gr zahar brun

1/2 lingurita bicarbonat

4 pahare de apa

8 frunze de dafin

10 boabe de enibahar

10 boabe de piper negru

3/4 lingurita nucsoara macinata

6 catei de usturoi

ptr fiert-

1 ceapa mare

2-3 morcovi curatati taiati

10 boabe de piper negru

10 boabe de enibahar

6 frunze de dafin

1-2 frunza de telina

Categorii