Cozonac briosa

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cozonac briosa

Se face o plamadeala din 200g faina, drojdie dizolvata cu putin zahar si 100ml lapte; am lasat-o sa creasca.Faina, sarea si zaharul se amesteca, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun ouale apoi drojdia, se incepe framantatul

Untul topit se adauga ultimul si se framanta pana obtinem o coca elastica ( tare-mi iubesc malaxorul Kitchen aid LOL )Se lasa la crescut in loc cald, aproximativ o ora, castronul fiind acoperit cu folie de plastic sau un stergar.Se imparte aluatul in 6 parti egale.

Se intinde foaie ovala, se pune umplutura pe jumatate din foaie .Se pliaza, ca in imaginile de mai jos. Se pune intr-o forma de muffine rasucind fiecare fasie ca sa obtineti aspectul din imagine.Se mai lasa la crescut pentru 40 de minute, se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se dau la cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc frumos.

Ingrediente Cozonac briosa

500-600 g faina

20 g drojdie prospata sau 8 g din cea uscata (un plic de fapt)

200 ml lapte

90 g zahar

90 g unt

2 oua

coaja de lamaie

zahar vanilat etc arome cat de multe (amaretto, esenta de rom etc)

un varf de cutit de sare

Categorii