Cozonac briosa

Instructiuni de preparare Cozonac briosa
Se face o plamadeala din 200g faina, drojdie dizolvata cu putin zahar si 100ml lapte; am lasat-o sa creasca.Faina, sarea si zaharul se amesteca, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun ouale apoi drojdia, se incepe framantatul
Untul topit se adauga ultimul si se framanta pana obtinem o coca elastica ( tare-mi iubesc malaxorul Kitchen aid LOL )Se lasa la crescut in loc cald, aproximativ o ora, castronul fiind acoperit cu folie de plastic sau un stergar.Se imparte aluatul in 6 parti egale.
Se intinde foaie ovala, se pune umplutura pe jumatate din foaie .Se pliaza, ca in imaginile de mai jos. Se pune intr-o forma de muffine rasucind fiecare fasie ca sa obtineti aspectul din imagine.Se mai lasa la crescut pentru 40 de minute, se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se dau la cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc frumos.
Ingrediente Cozonac briosa
500-600 g faina
20 g drojdie prospata sau 8 g din cea uscata (un plic de fapt)
200 ml lapte
90 g zahar
90 g unt
2 oua
coaja de lamaie
zahar vanilat etc arome cat de multe (amaretto, esenta de rom etc)
un varf de cutit de sare