Cozonac cu trei umpluturi

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un loc cald. Se cerne faina, se adauga zaharul vanilat si zaharul pudra, maiaua, galbenusurile, laptele caldut, sarea si se framanta. Se adauga untul topit si se amesteca in continuare. Se lasa sa creasca la cald 40-50 de min. Pentru umplutura de nuca, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga nucile macinate, romul, se fierbe cateva minute si se da sa se raceasca.Branza se amesteca cu albusul si cu laptele pudra. Pentru umplutura de mac, se fierbe zaharul cu laptele, se adauga macul macinat si se fierbe, amestecand constant, 2-3 min.Se lasa sa se raceasca si se amesteca zaharul vanilat si cu scortisoara. Se intinge aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si se taie in trei, pe lung.Se aseaza pe fiecare foaie, pe mijloc umpluturile. Se aduc marginile in interior, se lipesc bine cu degetele, si se rotesc pe planseta formand trei suluri potrivit de subtiri.Se impletesc, lasandu-se la capat circa 6 cm. Se face din aluat o panglica si se prinde la capatul cozonacului.Se aseaza din loc in loc, din centru trei forme mici de metal umplute cu boabe de fasole apasand usor. Se aseaza intr-o tava unsa, se lasa sa creasca 20 de min, dupa care se unge cu ou batut. Se coace in cutorul incalzit, la foc mic pt circa 1 ora.

Ingrediente Cozonac cu trei umpluturi

Pt aluat:

30 g drojdie

50 g zahar pudra

2 pachete zahar vanilat

300 g faina

100 ml lapte

2 galbenusuri

30 g unt

1 vf cutit de sare

1 ou pentru un

Pt umplutura de nuca:

20 g zahar to

60 g miez de nuca

50 ml lapte

4 lg rom

Pt umplutura de mac:

30 g zahar to

1 pachet zahar vanilat

60 g mac macinat

50 ml lapte

1/2 lg scortisoara

Pt umplutura cu branza:

100 g branza de vaci

1 albu

30 g zahar pudra

Categorii