Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Reteta culinara Cozonac cu unt sarat si ceapa verde din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

 

Merge foarte bine la micul dejun sau cina, cu o cana de lapte sau iaurt.

700 g faina alba 2 lgt sare 15 g drojdie proaspătă 400 ml lapte 1 zahăr lgt 1 sau 30 ml ulei unt sărat cepe verzi 1 ou mic bătut seminte de susan

Încinge ușor 100 ml de lapte. Adăugați 1 lgt zahăr, 2 lg făină și drojdie. Se amestecă bine și se lasă să se activeze 10 minute.

In vasul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul batut. După ce drojdia este activată, turnați acest amestec. Între timp, încălzește puțin restul de lapte.

Porniți robotul și în timp ce amestecați, turnați puțin laptele apoi uleiul. Măriți viteza și lăsați aluatul să se frământe bine timp de 10 minute. Când nu se mai lipește de pereții vasului este gata. Se pune aluatul intr-un bol si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru înfăinată se întinde aluatul, se împarte în două părți egale și se întinde una dintre ele într-o foaie dreptunghiulară, nu foarte subțire. Se unge cu unt sarat (am uitat sa-l scot mai repede din frigider si s-a intins mai greu) apoi se presara cu ceapa verde curatata, spalata si feliata. Rulați cât mai mult posibil și lăsați deoparte. Procedați la fel cu restul de aluat, apoi luați cele două rulouri și frământați.

Se pune intr-o tava unsa cu ulei si se mai lasa 20 de minute la dospit.

Se unge cu ou batut, se presara deasupra seminte de susan si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana sunt fierte.

Poftă bună!

Ingrediente Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

700 g faina alba

2 lgt sare

15 g drojdie proaspata

400 ml lapte

1 lgt zahar

1 ou

30 ml ulei

unt sarat

ceapa verde

1 ou mic batut

seminte de susan

Categorii