Cozonac de post cu stafide,curmale si cacao

Reteta culinara Cozonac de post cu stafide,curmale si cacao din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Cozonac de post cu stafide,curmale si cacao

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cozonac de post cu stafide,curmale si cacao

 

INGREDIENTE
1 kg faina 250 g zahar 1 praf de sare 500 ml apa minerala la temperatura camerei 100 ml ulei 50 g margarina topita coaja de la 1 lamaie 1 cubulet de drojdie proaspata 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura pudra cacao 2 sticlute esenta de rom pentru sosul maro: 50 gr. margarina, 2 lingurite de cacao,100 gr. zahar pudra,2 linguri nuca macinata sau nuca de cocos 200 gr. curmale deshidratate fara samburi 100 gr. stafide Sultana

Ingrediente Cozonac de post cu stafide,curmale si cacao

1 kg faina

250 g zahar

1 praf de sare

500 ml apa minerala la temperatura camerei

100 ml ulei

50 g margarina topita

coaja de la 1 lamaie

1 cubulet de drojdie proaspata

2 plicuri zahar vanilat

1 lingura pudra cacao

2 sticlute esenta de rom

pentru sosul maro: 50 gr. margarina, 2 lingurite de cacao,100 gr. zahar pudra,2 linguri nuca macinata sau nuca de cocos

200 gr. curmale deshidratate fara samburi

100 gr. stafide Sultana

Categorii