Cozonac traditional de paste

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cozonac traditional de paste

Intr-un castron mai mare se cerne faina, de doua ori, asa, ca sa fie faina mai afanata incalzesc laptele,dizolv zaharul cu putina apa si coaja de lamaie si vanilia(sirop).

O fac din drojdie si cateva linguri din laptele caldut (nu fierbinte)si o lingura din siropul de zahar presar cu putina faina si o las la loc cald,vreme 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina"

Galbenusurile le frec cu sare, bat si albusurile spuma.

Adaug maiaua, restul de lapte caldut si galbenusurile si albusurile frecate de mama focului, Amestec cu mana si incep sa framant usurel, ajutandu-ma de grasime care trebuie sa fie calduta pe masura ce aluatul se leaga, inmoi mana in grasime,nu o torn in aluat, pana ce o incorporez pe toata .

Ingrediente Cozonac traditional de paste

ALUAT:

1 kg faina

50 g drojdie

300g zahar

500ml lapte de 3,5% grasime - la nevoie mai adaug inca doua-trei linguri,

daca aluatul este prea vartos, pana devine maleabil

300ml grasimi

3 oua

2 oua pentru uns

1 lingurita rasa de sare

arome - coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, vanilie, fiecare dupa gust

UMPLUTURI:

nuca se amesteca cu lapte cald apoi se adauga albusuri batute spuma cu zahar,

rahat,

stafide,

fructe confiate.

Categorii

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de po

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fa

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta sim

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază - Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoa