Cozonaci din carne de porc

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonaci din carne de porc

Se portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare, se lasa sa clocoteasca vreo zece minute, dupa care se opreste focul si se clateste carnea cu apa rece. Asa cozonacii vor iesi curati si frumosi. Se da carnea si painea inmuiata in lapte dulce sau apa prin masina de tocat carne. Se toaca verdeturile si se pun peste carnea tocata, se adauga condimentele, sarea, ouale crude si se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in patru parti egale, se pune hartie de copt in doua tavi, se asaza felii de bacon in asa fel incat sa ocupe toata tava. Se pune in cele doua tavi cate 1/4 din compozitie, se asaza oua fierte, curatate, se pune restul de cate 1/4 de compozitie in fiecare tava, se inveleste compozitia cu bacon si se dau tavile la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit sau pana cand sunt gata rumeniti. Se opreste focul, se lasa in tavi sa se raceasca bine dupa care pot fi portionati si serviti .Este intr-adevar o mancare cu multe calorii sau cum or zice altii bombe calorice, dar este un preparat foarte delicios si nu va muri nimeni daca va gusta asa ceva la masa de Sf.Pasti. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Ingrediente Cozonaci din carne de porc

-3 kg.carne de porc,macra

-10 oua fierte

-10 oua crude

-2 legaturi de usturoi verde

-2 legaturi de ceapa verde

-1 legatura leustean verde

-1 lingurita tarhon

-1 lingurita piper macinat

-1 lingurita cimbru

-1 lingura sare

-1 lingurita chili

-1 paine de 300 gr

-600 gr.bacon.

Categorii