Creier de porc pane

Reteta culinara Creier de porc pane din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Creier de porc pane

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Creier de porc pane

 

Nu am gatit creier, de muuulti ani. Si ca sa il improspatez pe al meu😁 am dat navala pe Bucataras. Aici, m-a impresionat creierul Oaneipl si al Constelatieileu. 😍🤩 Va multumesc!

Pentru aceasta reteta de creier de porc pane, am folosit urmatoarele ingrediente: 1kg creier, congelat am avut eu 5 oua 300g pesmet 300g faina Sare Piper negru macinat 1foaie dafin Putin cimbru uscat Ulei pentru prajit Am lasat creierul sa se dezghete si l-am tinut in apa rece, jumatate de ora. L-am scos usor si l-am pus in alt vas cu apa rece, incercand sa elimin eventualele oscioare. Am pus apoi un vas cu apa la fiert, cam un litru si jumatate, am adaugat o lingurita plina cu sare, foaia de dafin, cimbrul,apoi am adaugat creierul. Am lasat sa fiarba 3 minute de cand a inceput apa sa clocoteasca.L-am scos cu o paleta si l-am asezat intr-o strecuratoare. Mi-am pregatit apoi, trei vase: unul cu ouale batute cu putina sare, unul cu pesmet si unul cu faina. Cand s-au racit bucatile de creier, le-am presurat cu piper, le-am trecut prin faina, prin ou, apoi prin pesmet si le-am asezat pe o farfurie. Am luat apoi bucatile una cate una, le-am trecut din nou prin ouale batute si le-am prajit in uleiul fierbinte, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Le-am scos frumos si le-am asezat pe prosoape de hartie. Noua ne-a placut aceasta reteta, mai ales sotului meu, ca doar el a venit cu materia prima.😄 Pofta buna!

Ingrediente Creier de porc pane

Pentru aceasta reteta de creier de porc pane, am folosit urmatoarele ingrediente:

1kg creier, congelat am avut eu

5 oua

300g pesmet

300g faina

Sare

Piper negru macinat

1foaie dafin

Putin cimbru uscat

Ulei pentru prajit

Categorii