Creier macelaresc

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Creier macelaresc

Se pune creierul in apa rece cel putin 1h dupa care se curata de pieliti si vinisoare. Mare atentie la eventualele bucati de os. Apoi creierul se opareste in apa cu sare. Se curata ceapa si ardeiul si se taie in bucati mici. Se pune la calit la foc mic ceapa si ardeiul. Când ceapa sticleste se adauga creierul oparit si bine scurs. Se evita pe cat posibil sa se amestece sau se amesteca foarte usor ca sa pastram creierul intreg. Cand creierul este facut se adauga ouale bine batute si mararul. Se aseszoneza cu sare si piper. Amestecam cu grija ca sa pastram creierul intreg. Se serveste cald cu o salata (eu prefer salata de castraveti).

Ingrediente Creier macelaresc

500 - 600g creier de porc

1 ceapa

1 ardei

1/2 legatura de marar

4 oua

3 linguri de ulei pentru prajit

Sare piper dupa gust

Categorii