Creier pane

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Creier pane

Creierul se opareste 3 min, in apa cu putina sare si otet, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. In trei boluri se pune faina, pesmetul si ouale batute cu sare, piper, usturoiul foarte bine pisat si putin cimbru. Se trece fiecare bucata de creier prin faina, ou, pesmet, apoi se pune in vasul cu ulei, pe foc. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie sa-si elimine surplusul de ulei. Pentru salata, se toaca varza fideluta, se freaca cu putina sare, apoi se amesteca cu putin ulei si otet. Se serveste creierul pe farfurie alaturi de cartofi dupa preferinta fiecaruia, prajiti sau fierti si salata de varza rosie. Pofta buna!

Ingrediente Creier pane

500 g creier de porc

2 oua

sare

piper

1 catel de usturoi

1 cana cu faina alba

1 cana cu pesmet

ulei pentru prajit

1 lingurita cu otet

PENTRU SERVIT:

cartofi

varza rosie

Categorii