Crema cu iaurt si gelatina

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Crema cu iaurt si gelatina

Intr-un lighenas de 2?3 l, gelatina se înmoaie în iaurt, cca o ora. Frisca rece de la congelator se bate spuma, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi se pastreaza la frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si 30 ml zeama de lamîie, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc bine si se lasa în bucatarie.

Lighenasul cu gelatina, iaurtul, coaja rasa de lamîie si gemul din coji de portocale se asaza pe un vas cu apa calda ; se amesteca cu lingura, 2 – 3 minute, pîna cînd se topeste gelatina, apoi, lighenasul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca în compozitie, pîna cînd aceasta ajunge la temperatura degetului.

Dupa aceea, se pune o lingura cu vîrf din spuma de albus, se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura, de 5-6 ori, se adauga toata spuma si se amesteca cu gelatina, tot prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, dar nu prea mult, ca sa nu se lase spuma.

Se desarta peste toate frisca rece, adunînd-o cu lopatica de pe lighenas si se amesteca cu telul, usor, prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, de 8-10 ori, ca sa se omogenizeze toata compozitia. Se obtine o crema consistenta care se desarta, imediat, într-o cratita de 2 1, unsa cu putin unt.

Dupa ce s-a tinut în frigider 2-3 ore, crema se rastoarna pe un platou, cum s-a aratat la Crema de vanilie cu gelatina I” si se orneaza cu fructe din compot sau dulceata, sau cu frisca. Este o crema acrisoara, racoritoare.

Ingrediente Crema cu iaurt si gelatina

250 g iaurt proaspat,

150-200 g zahar tos,

o lamîie mare,

3 albusuri,

o lingurita cu vîrf gem din coji de portocale,

un plic cu zahar vanilat,

1 1/2 kg frisca,

9 foi sau 27 g granule de gelatina,

50 g zahar pudra

Categorii

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

Reteta culinara Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie din categoria Mancarur