Crema de oua in stil parizian
Instructiuni de preparare Crema de oua in stil parizian
Amestecati faina cu zahar si unt rece, facut cubulete, pana obtineti un aluat de consistenta pesmetului.Apoi incorporati galbenusul si apa.Tapetati o forma mica de tarta cu acest aluat, intepati-l si dati-l la frigider.
Intre timp preparati crema de oua.Puneti laptele la fiert impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat bucatele.Dupa ce a dat un clocot, luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se infuzeze.
Se amesteca faina de malai cernuta cu putina apa, apoi cu compozitia de lapte strecurata si racita putin.Se pune din nou pe foc mic si se ia cand incepe sa fiarba.Se bat ouale si se adauga la amestecul de lapte si faina de malai.Se aromatizeaza cu rom si se lasa sa stea putin.
Se incalzeste cuptorul la 230 C.Se toarna crema peste aluat si se da la cuptor pentru 20-25 minute, pana cand incepe sa se intareasca.Se scoate si se lasa sa se raceasca complet, inainte de a se scoate din forma.Se orneaza cu zahar pudra si capsuni.
Ingrediente Crema de oua in stil parizian
Aluat fraged:
140 g faina+intins foaia
35 g zahar fin
85 g unt rece
1 galbenus
1 lingura apa rece
Crema de oua:
500 ml lapte
1 baton de vanilie
75 g zahar
20 g faina de malai
2 oua
2 linguri rom
zahar pudra vanilat
capsuni