Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie (crema de patiserie) este umplutura clasica pentru eclere, choux a la crème, cremsnit, torturi sau prajituri.
Instructiuni de preparare Crema de vanilie - crema de patiserie
Se fierbe laptele impreuna cu vanilia si semintele de la pastaia de vanilie.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile si zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Se adauga amidonul de porumb și se amesteca bine.
Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus, apoi se pune totul craticioara. Se ingrosa pe foc mediu/mare amestecand constant cu un tel
Cand amestecul are consistenta dorita, se toarna in ramekins si se pune la rece timp de 3 ore.
Gata!
Ingrediente Crema de vanilie - crema de patiserie
500 ml lapte
1 baton de vanilie
75 gr zahar
1 lingura amidon de porumb
3 galbenusuri de ou