Crema de vanilie - crema de patiserie

Crema de vanilie (crema de patiserie) este umplutura clasica pentru eclere, choux a la crème, cremsnit, torturi sau prajituri.

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Crema de vanilie - crema de patiserie

Se fierbe laptele impreuna cu vanilia si semintele de la pastaia de vanilie.

Intr-un castron se amesteca galbenusurile si zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Se adauga amidonul de porumb și se amesteca bine.

Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus, apoi se pune totul craticioara. Se ingrosa pe foc mediu/mare amestecand constant cu un tel

Cand amestecul are consistenta dorita, se toarna in ramekins si se pune la rece timp de 3 ore.

Gata!

Ingrediente Crema de vanilie - crema de patiserie

500 ml lapte

1 baton de vanilie

75 gr zahar

1 lingura amidon de porumb

3 galbenusuri de ou

Categorii