Crema diplomat

Crema diplomat este o reteta de baza pe care o puteti folosi la tortul diplomat, la tarta tropeziana, la rulada sau la alte deserturi. Crema diplomat se prepara din lapte, galbenusuri, frisca si gelatina. Nu este greu de preparat.

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Crema diplomat

Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste si este cremos. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Se toarna laptele fierbinte putin cate putin, amestecandu-se bine.

Puneti cele 2 foi de gelatina in apa rece.Puneti crema la foc mediu si amestecati in mod constant pana se ingroasa bine.

Se toarna crema ingrosata intr-un castron si se adauga foile de gelatină inmuiate si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Acoperiți cu folie alimentara "in contact", adica direct pe crema. Lasati sa se raceasca, fara sa puneti la rece.

Odata ce crema a ajuns la temperatura camerei, bateti-o pentru a se relaxa. Apoi, pregatiti frisca lichida rece, batand-o la viteza maxima.

Odata ce este ferma, incorporati-o delicat cu crema de patiserie, fara a-i strica structura aerata. Si acum, crema dvs. este gata! Trebuie sa o utilizati imediat inainte de intarirea gelatinei.

Ingrediente Crema diplomat

250 ml lapte

1 baton de vanilie

2 galbenusuri

60 gr zahar

30 gr amidon de porumb

2 foi de gelatina

200 ml frisca lichida (30% grasime)

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu