Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler
Reteta culinara Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler din categoria Prajituri. Cum sa faci Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler
Este reţeta naşei mele şi mi-a plăcut pentru că este foarte simplă şi deosebit de gustoasă.Am folosit foi pentru cremeş Boromir,dar puteţi sa preparaţ aluatul dupa reţeta de aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-cu-osanza-hai-31482.html. Această cremă o puteţi folosi şi pentru eclere.
Ingrediente Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler
2 foi pentru cremeş(Boromir am folosit)sau aluat de foietaj
5 oua
700 ml lapte
175 gr zahar
75 gr( faina + amidon alimentar)impreuna in proportia dorita sau se poate folosi doar faina sau doar amidon
200 ml frisca lichida
Esenta de vanilie si portocale
Zahar pudra