Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler

Reteta culinara Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler din categoria Prajituri. Cum sa faci Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler

 

Este reţeta naşei mele şi mi-a plăcut pentru că este foarte simplă şi deosebit de gustoasă.Am folosit foi pentru cremeş Boromir,dar puteţi sa preparaţ aluatul dupa reţeta de aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-cu-osanza-hai-31482.html. Această cremă o puteţi folosi şi pentru eclere.

Ingrediente Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler

2 foi pentru cremeş(Boromir am folosit)sau aluat de foietaj

5 oua

700 ml lapte

175 gr zahar

75 gr( faina + amidon alimentar)impreuna in proportia dorita sau se poate folosi doar faina sau doar amidon

200 ml frisca lichida

Esenta de vanilie si portocale

Zahar pudra

Categorii