Crème brulée ("crema arsa")

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Crème brulée ("crema arsa")

Intr-un castrom frecam galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Le turnam usor, treptat, in smantana calda, amestecand continuu. Trecem crema prin sita, apoi o repartizam in forme care merg la cuptor ( de Jena, de savarine, in cesti groase portelan), unse dinainte cu unt.

Asezam formele intr-o tava pe care o umplem cu apa ( Bain marie), o punem in cuptorul incins dinainte si o coacem 30 de minute. Atunci când este gata, crema va fi ferma pe margini si moale la centru. Lasam cremele sa se raceasca si le dam la rece cateva ore, acoperite cu folie.

La servire, presaram cate o lingurita cu zahar peste fiecare crema. Se caramelizeaza imediat, cu o flacara rapida (exista o lampa speciala), 8-10 secunde - altfel zaharul se va arde si va deveni negru. Le servim imediat sau le pastram la frigider.

Se poate carameliza zaharul separat, intr- o tigaita, si apoi se toarna imediat peste creme. Astfel vom putea turna un strat mai gros de zahar ars.

Putem folosi zahar brun: turnam cate o lingura pe fiecare crema si ledam in cuptorul foarte incins, sa se caramelizeze zaharul.

Ingrediente Crème brulée ("crema arsa")

500 ml smantana,

o pastaie de vanilie,

120 g zahar,

6 lingurite cu zahar pudra,

6 galbenuturi.

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca