Crème brulée ("crema arsa")
Instructiuni de preparare Crème brulée ("crema arsa")
Intr-un castrom frecam galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Le turnam usor, treptat, in smantana calda, amestecand continuu. Trecem crema prin sita, apoi o repartizam in forme care merg la cuptor ( de Jena, de savarine, in cesti groase portelan), unse dinainte cu unt.
Asezam formele intr-o tava pe care o umplem cu apa ( Bain marie), o punem in cuptorul incins dinainte si o coacem 30 de minute. Atunci când este gata, crema va fi ferma pe margini si moale la centru. Lasam cremele sa se raceasca si le dam la rece cateva ore, acoperite cu folie.
La servire, presaram cate o lingurita cu zahar peste fiecare crema. Se caramelizeaza imediat, cu o flacara rapida (exista o lampa speciala), 8-10 secunde - altfel zaharul se va arde si va deveni negru. Le servim imediat sau le pastram la frigider.
Se poate carameliza zaharul separat, intr- o tigaita, si apoi se toarna imediat peste creme. Astfel vom putea turna un strat mai gros de zahar ars.
Putem folosi zahar brun: turnam cate o lingura pe fiecare crema si ledam in cuptorul foarte incins, sa se caramelizeze zaharul.
Ingrediente Crème brulée ("crema arsa")
500 ml smantana,
o pastaie de vanilie,
120 g zahar,
6 lingurite cu zahar pudra,
6 galbenuturi.