Cremsnit cu foi de pandispan

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa la culoare, adaugam 1 lingura de ulei si mai amestecam usor si 3 linguri de faina cu 1 lingurita praf de copt. Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem la 180 de grade C, 12-15 minute, pana pandispanul se rumeneste usor. La fel se pregatesc celelalte foi si se lasa deoparte. Intr-o oala punem la fiert 3 pahare de lapte cu 1 pahar de zahar si pastaia de vanilie desfacuta,daca folosim esenta, o punem numai dupa ce crema se raceste. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu amidon si cu 1 pahar lapte pana este o compozitie omogena, adaugam din laptele fierbinte, dar nu fiert, 1-2 linguri, amestecam bine si adaugam compozitia cu oua inapoi in laptele fierbinte si amestecam repede pe foc potrivit pana crema se intareste. Se lasa la racit in frigider in alt bol. Smantana de frisca incepem s-o batem, cand crema s-a racit bine -trebuie sa fie o frisca tare care se amesteca cu crema in trepte pana devine omogena. Se pune ofoaie de pandispan intr-un pirex adanc se toarna o treime din crema si se niveleaza, se pune a doua foaie o treime de crema si dupa aceea a treia foaie si ultima parte de crema se niveleaza bine si se presara cu zahar vanilat sau ornamente de ciocolata. Se mentine o noapte in frigider pana se serveste. Usoara si gustoasa.

Ingrediente Cremsnit cu foi de pandispan

ptr 3 foi de pandispan

9 oua

9 linguri de zahar

9 linguri de faina

3 linguri de ulei

1 praf de copt

1 praf de zahar vanilat

ptr crema

3-4 oua

1 pahar de zahar

3/4 pahar de corn flour-amidon de porumb

1 litru lapte

1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie

zahar vanilat sau viermisori de ciocolata.

250 ml smantana de frisca

Categorii