Cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Reteta culinara Cremsnit cu frisca si crema de vanilie din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cremsnit cu frisca si crema de vanilie
Unii ii zic Cremes, altii Crempita, eu il stiu ca Cremsnit si este preferatul meu :)
1 pachet aluat foietaj 4 gălbenușuri 550 ml lapte 180 gr zahar 4 linguri de faina 300 gr frisca lichida coaja de lamaie rasa 1 plic gelatină esență de vanilie zahăr vanilatMai întâi lăsați aluatul de foietaj să se dezghețe. Dacă este împărțit în 2 părți, este perfect. Dacă nu, îl împărtășim.
Puneți una dintre foi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțepați-o din loc în loc cu o furculiță. Acoperiți-l cu altă hârtie de copt și puneți deasupra o altă tavă de aceeași dimensiune. Acest lucru va împiedica aluatul de foietaj să crească prea mult. Coacem foaia de foietaj pentru maxim 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Taiem a doua foaie de aluat patrate, pe care le punem si in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Acoperiți-le cu hârtie de copt și puneți o altă tavă deasupra.
Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul si faianta sau amidonul. Adaugam laptele in linie subtire si punem la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Se imparte gelatina in apa fierbinte si se amesteca cu crema. Lasam crema sa se raceasca 10-15 minute.
Punem o foaie de foietaj in tava in care l-am copt. Adăugați smântâna și lăsați la frigider încă 15 minute.
7. Amestecați frișca și nivelați-o peste smântână. Se acopera prajitura cu patratele de aluat si se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte. Pudrați tortul cu zahăr pudră.
Ingrediente Cremsnit cu frisca si crema de vanilie
1 pachet aluat foietaj
4 galbenusuri
550 ml lapte
180 gr zahar
4 linguri cu faina
300 gr frisca lichida
coaja de lamaie razuita
1plic gelatina
esenta de vanilie
zahar vanilat