Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup

Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup

 

Când erau copiii mei mici, nu existau restaurante tip fast food și nici McDonald's, decât în marile orașe. Le plăcea să mănânce hot dogs, așa că eram nevoit să improvizez. Crenvurști se mai găseau și nu mi-a fost prea greu să le fac pofta, cum se spune. Cumpăram cornuri iar dacă nu aveam ketchup, făceam din suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu puțină apă), sare, piper, boia de ardei dulce, zahăr și eventual oțet balsamic și usturoi. Mai trebuia o maioneză rapidă și cam asta era tot. Prefer maioneza făcută în casă, chiar dacă acuma se găsește de gata, în magazine! Crenvurștii în corn astfel făcuți, pot constitui un mic dejun perfect sau chiar și o cină delicioasă!

Ingrediente Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup

4 bucăți chifle (din comerț, nu rotunde)

2 cremvurști subțiri, de porc (sau porc și vită)

1 salată mică, pentru ornat

4-5 linguri ketchup

4-5 linguri maioneză

2 linguri muștar

1 linguriță zahăr

frunze de pătrunjel, pentru ornat

Categorii