Crêpes suzette, reteta traditionala
Daca aveti pofta de clatite, va invitam sa incercati si varianta originala a "Crepes Suzette". O reteta testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef! Reteta pas cu pas mai jos ↓
Instructiuni de preparare Crêpes suzette, reteta traditionala
Clatitele : Intr-un castron puneti faina si sarea. Formati o adancitura si adaugati ouale. Amestecati si adaugati si uleiul.
Daca compozitia este prea greu de amestecat, adaugati un pic de lapte, apoi, adaugati laptele putin cate putin, amestecand.
La sfarsit adaugați sucul de portocale si amestecati. Acoperiti vasul si lasați-l deoparte timp de 1 ora.
Untul pentru clatite : Se amesteca untul moale cu zaharul pudra astfel incat sa se formeze o pasta.
Apoi adaugati coaja de portocalia, sucul de portocala si lichiorul de portocale. Se amesteca bine. Daca rezulta un pic de lichid in exces este normal.
Incalziti tigaia de clatite si aplicati un pic de ulei.Turnati un polonic de lichid si tineti pe foc timp de 1 minut, apoi intoarceti clatita. Gatiti iar timp de 1 minut la foc mic.
Pe fiecare clatita se intinde untul special si se indoaie in patru.
Clatitele pliate se mai prajesc intr-o tigaie fierbinte, in care ati pus putin unt.
Gata!
Ingrediente Crêpes suzette, reteta traditionala
Aluatul de clatite :
250 gr de faina
1 praf de sare
4 oua
2 linguri de ulei
500ml lapte
suc de la 1 portocala
Untul pentru clatite:
100 gr de unt moale
50 gr de zahar pudra
1 lingura suc de portocale
coaja de la 1 portocala
2 linguri lichior de portocale