Creveti cu noodles de orez, broccoli si lamaie

Reteta culinara din categoria Paste. Specific United States Minor Outlying Islands. Cum sa faci Creveti cu noodles de orez, broccoli si lamaie

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Creveti cu noodles de orez, broccoli si lamaie

 

 O reteta de inspiratie asiatica preluata de la chef Giada de Laurentis. Bineinteles ca Giada fiind italianca, a mai pus ,,ceva"' de ajustat gustul-putina sunculita. Aceasta a facut preparatul fix pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE
250 gr creveti decorticati-prefierti 250 gr broccoli 200 gr noodles de orez 150 gr sunca semi-afumata 150 gr rosii cherry -diverse culori 4 linguri ulei susan 2 cepe verzi-partea alba 2 catei usturoi 1 lamaie 1 ardei iute rosu 1 lingurita Wasabi -pasta de hrean japonez sare Lamaia se spala si se taie mai marunt impreuna cu tot cu coaja . Ceapaverde -partea alba si usturoiul se feliaza . Infierbantati apa pana ajunge la punctul de clocotire si fierbeti cateva minute broccoli pe care l-ati despartit in buchetele .Sarati . Pentru operativitate in aceiasi apa opariti taiteii de orez . Pentru noodles este nevoie doar de 1-2 minute de oparire. Limpeziti cu multa apa rece si scurgeti in strecuratoare, taiteii si broccoli. Intr-un Wok incapator ,sotati in ulei de susan :ceapa , usturoiul si lamaia . .Sarati usor . Adaugati sunca maruntita si ardeiul iute taiat rondele . Se adauga crevetii si rosiile taiate jumatati . Mai ramane sa se puna in wok taiteii si broccoli. La sfarsit se pune pasta de wasabi pentru o nota picanta in plus . La sfarsit gustati si sarati ,acriti cu lamaie , puneti wasabi pentru gust picant, doar daca mai este nevoie .

Pofta buna !!!!

Ingrediente Creveti cu noodles de orez, broccoli si lamaie

250 gr creveti decorticati-prefierti

250 gr broccoli

200 gr noodles de orez

150 gr sunca semi-afumata

150 gr rosii cherry -diverse culori

4 linguri ulei susan

2 cepe verzi-partea alba

2 catei usturoi

1 lamaie

1 ardei iute rosu

1 lingurita Wasabi -pasta de hrean japonez

sare

Categorii