Creveti in stil scampi
Instructiuni de preparare Creveti in stil scampi
Se pune o oala cu apa la fiert (2-3 litri). Cand apa clocoteste, adaugati sarea, apoi spaghetele. Se lasa sa fiarba dupa timpul specificat pe pachet.
Cand adaugati spaghetele, puteti incepe si cu restul retetei: incingeti untul si uleiul de masline intr-o tigaie mai incapatoare, pe foc mediu.
Cand untul este topit adaugati usturoiul si ardeiul iute pisat si caliti 1 minut, apoi adaugati crevetii.
Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin roz, condimentandu-se intre timp cu putina sare si piper.
Se opreste focul, se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie si spaghetele scurse, apoi patrunjelul si mararul si se mesteca bine.
Se poate decora cu felii subtiri de lamaie.
Ingrediente Creveti in stil scampi
1/2 pachet de spaghete
aprox 400 g creveti cruzi fara crusta
3 linguri de unt
2 linguri ulei de masline extra virgin
5 catei de usturoi tocati marunt
1/4 lingurita ardei uscat pisat iute
1/4 cana zeama de lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
3-4 linguri marar si/sau patrunjel tocat
sare si piper dupa gust + 1 lingura plina de sare - pentru spaghete