Creveti picanti in doua variante
Instructiuni de preparare Creveti picanti in doua variante
Daca aveti timp si creveti congelati,lasati crevetii de seara pana dimineata sa se dezghete in frigider.daca nu,nu,il treceti pe sub jet de apa 10 minute,dupa care ii strecurati bine si ii amestecati cu condimentele :ghimbir,usturoi,boia iute,turmeric,seminte de mustar,cardamom.30 de minute trebuie sa stea in aceasta marinata.
Intr-o tigaie intinsa sau wok ,topiti untul si adaugati crevetii condimentati.Aproximtiv 1 minut pe o parte si un minut pe cealata.Sa fie usor prajiti si sa devina portocalii rozulii.
In cazul in care folosim si lapte de cocos,il adaugam si mai lasam 5 minute.
In cazul in care nu folosin lapte de cococs ii scoatem si ii servim cu sos aioli sau maioneza sau sos olandez sau si mai simplu,unt clarificat cu paine naan,sau orez.
A folosit paine prajita simpla si au fost grozavi,in ambele variante.
Ingrediente Creveti picanti in doua variante
2.5 cm radacina ghimbir
2 catei mari de usturoi zdrobiti
1 lg (lingurita) boia foarte iute
1 lg turmeric
2 lg seminte negre de mustar,macinate,Asta n-a avut
1/8 lg de cardomom macinat,sau 4seminte de cardamom verde zdrobite
50 g unt
120 ml laptede cocos sau smatana dulce entru gatit
2 Lg de frunze de coriandru tocate,in lipsa,asa ca mine ,
sare,piper
paine naan pentru servit,eu am folosit pane prajita normala