Crochete din cartofi cu mozzarella

Reteta culinara Crochete din cartofi cu mozzarella din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Crochete din cartofi cu mozzarella

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crochete din cartofi cu mozzarella

 

O reteta noua din seria retetelor reciclate, fara deseuri. O jumătate de felie de piure de cartofi, un pachet de mozzarella rasă, desigur. Gustos și sățios! Le-am servit calde cu muschi de porc si gogosi in sos de mustar.

Cartofi albi aprox. 400 g, unt aprox. 50 g, smântână 3 linguri, mozzarella 200 g ouă 2 bucăți, sare de mare 1 lingură, piper proaspăt măcinat 1 lingură, făină albă de grâu cca. 100 g, pesmet auriu aprox. 100 g, Pentru topping: pesmet aprox. 100 g. Pentru prajit: ulei de floarea soarelui aprox. 500 ml.

Fierbeți cartofii în coajă în apă rece cu sare, neacoperiți, timp de cca. 25 de minute. Se curata apoi la cald, se rade si se amesteca cu untul si smantana pana se obtine un piure pufos. 

Adaugati cele doua oua, mozzarella si faina, asezonati cu sare, piper si pesmet apoi amestecati pana se omogenizeaza si obtineti un aluat ferm, care poate fi modelat.

Se modelează crochete, cam mici, se rulează prin pesmet și se prăjesc în ulei de palmier încins.

Le-am savurat calde ca fel principal, cu muschi de porc si mustar in sos de mustar.

 Sau pot fi servite ca aperitiv cu diverse sosuri, dulceata de ardei iute si/sau dulceata de ceapa Panacris! 😉

 

Bafta si bafta!

Ingrediente Crochete din cartofi cu mozzarella

Cartofi albi cca. 400 g, Unt cca. 50 g, Smântână 3 linguri, Mozarella 200g Ouă 2 bucăți, Sare de mare 1 lingurră, Piper proaspă măcinat 1 lingură, Făină alba de grâu cca. 100 g, Pesmet auriu cca. 100 g, Pentru topping: Pesmet cca. 100 g. Pentru prăjit: Ulei de floarea soarelui cca. 500 ml.

Categorii

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne - Cum se prepara Lahmacun - Reteta turceasca de ape

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara aceste Plăc

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat - Cum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitiv

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară - Cum se prepara aceasta Tart

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși - Cum se prepara Rețeta de langoși pufoși - Irezis

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă - Cum se prepara ace

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană - Cum se prepara aceste Brânzoaice sărate - Rețeta s

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor - Cum se prepara Guacamole - Pate de avoca