Crochete din cartofi cu mozzarella

Reteta culinara Crochete din cartofi cu mozzarella din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Crochete din cartofi cu mozzarella
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crochete din cartofi cu mozzarella
O reteta noua din seria retetelor reciclate, fara deseuri. O jumătate de felie de piure de cartofi, un pachet de mozzarella rasă, desigur. Gustos și sățios! Le-am servit calde cu muschi de porc si gogosi in sos de mustar.
Cartofi albi aprox. 400 g, unt aprox. 50 g, smântână 3 linguri, mozzarella 200 g ouă 2 bucăți, sare de mare 1 lingură, piper proaspăt măcinat 1 lingură, făină albă de grâu cca. 100 g, pesmet auriu aprox. 100 g, Pentru topping: pesmet aprox. 100 g. Pentru prajit: ulei de floarea soarelui aprox. 500 ml.Fierbeți cartofii în coajă în apă rece cu sare, neacoperiți, timp de cca. 25 de minute. Se curata apoi la cald, se rade si se amesteca cu untul si smantana pana se obtine un piure pufos.
Adaugati cele doua oua, mozzarella si faina, asezonati cu sare, piper si pesmet apoi amestecati pana se omogenizeaza si obtineti un aluat ferm, care poate fi modelat.
Se modelează crochete, cam mici, se rulează prin pesmet și se prăjesc în ulei de palmier încins.
Le-am savurat calde ca fel principal, cu muschi de porc si mustar in sos de mustar.
Sau pot fi servite ca aperitiv cu diverse sosuri, dulceata de ardei iute si/sau dulceata de ceapa Panacris! 😉
Bafta si bafta!
Ingrediente Crochete din cartofi cu mozzarella
Cartofi albi cca. 400 g, Unt cca. 50 g, Smântână 3 linguri, Mozarella 200g Ouă 2 bucăți, Sare de mare 1 lingurră, Piper proaspă măcinat 1 lingură, Făină alba de grâu cca. 100 g, Pesmet auriu cca. 100 g, Pentru topping: Pesmet cca. 100 g. Pentru prăjit: Ulei de floarea soarelui cca. 500 ml.