Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale
Reteta culinara Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale din categoria Prajituri. Cum sa faci Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale
Cand auziti crumble sa va ganditi asa: desert englezesc simplu, dar simplu de tot format din fructe acoperite cu un aluat nisipos/sfaramicios, imbogatit cu aromele preferate. Mai simplu de atat nu se poate, iar desertul este unul absolut sublim. Englezii prefera alaturi o cupa de inghetata sau frisca…n-au gusturi rele:)) Cam asta este un crumble, un desert la care eu ii rezist cu greu, il fac foarte des vara, cand fructele se gasesc din abundenta. Imi place ca se poate adapta dupa preferintele fiecaruia, dupa fructele de sezon…De data asta, cea vinovata pentru desert este Merisor. Anul asta nu facusem inca un crumble cu capsuni, cu toate ca era sezonul lor…Merisor mi-a pus capac! Vazut, poftit, facut urgent, mancat caldut! :)) Jur ca nu-i pot rezista!! Daca nu ati incercat pana acum un crumble va poftesc sa cititi reteta, sa probati si sa-mi lasati impresiile voastre…
Ingrediente Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale
500 gr capsuni proaspete
3 tije rubarba
Cateva frunze de lamaita(optional)
4 plicuri Green Sugar sticks
Pentru crusta 1(care este optionala):
100 gr biscuitit digestivi cu scortisoara
Pentru crusta 2(cea principala):
120 gr unt gras rece
4 plicuri Green Sugar sticks
220 gr faina
2-3 linguri lichior Amaretto sau esenta migdale
60-70 gr fulgi de migdale