Cubulete de porc in sos rosu alaturi de orez cu mazare

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cubulete de porc in sos rosu alaturi de orez cu mazare

Carnea de porc se fierbe 2 minute. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Peste aceasta se adauga carnea de porc, sosul de rosii, boiaua dulce, sarea si piperul. Cand sosul incepe sa scada se mai adauga putina apa. Separat se fierb 2 cani de apa, se adauga orezul si se mai lasa la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce este gata, se caleste intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si se adauga sarea si mazarea dupa care se mai lasa 3 minute pe foc. Se aseaza pe farfurie carnea de porc cu sosul obtinut, orezul, iar pentru decor se poate adauga o frunza de patrunjel. Pofta buna!

Ingrediente Cubulete de porc in sos rosu alaturi de orez cu mazare

-500 g carne de porc tăiată cubulețe (recomandare: Meșterul Măcelar)

-150 g mazăre prefiartă

-1 ceapă mare

-3-4 linguri sos de roșii

-200 g orez

-sare

-piper

-boia dulce

-ulei de măsline

-1 fir de pătrunjel pentru decor.

Categorii