Instructiuni de preparare
Cuburi de gheata
Pentru blat,se bat bine albusurile,se pune zaharul si zeama de lamiie;se bate in continuare,pina cind nu mai simtim zaharul.Se adauga,apoi, galbenusurile si se bate,compozitia,dar,nu mult;doar pina cind compozitia e omogena. Se pune,apoi,faina,cernuta de 2 ori,cu praful de copt si cacaua;se mesteca,usor,cu o lingura de lemn,sa nu mai fie cocoloase. Apoi,se pune,intr-o tava,cu hirtie de copt,la foc mediu,cca30 minute;eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de cca 34 cm. Crema:intr-o cratita,se pune budinca,zaharul,laptele(eu,asa fac);se mesteca,apoi se pune pe foc si,mestecind tot timpul,se lasa pina fierbe.Se ia,apoi,de pe foc si,cind e rece,se pune peste untul moale,amestecat.Se mixeaza cele 2 f.bine,se pune putina esenta de vanilie. Sirop:se fierbe apa(225 ml) cu 90 g de zahar;cind fierbe,se stinge focul;cind e rece,se pune esenta de rom,dupa gust. Asamblare:blatul,rece,se insiropeaza cu tot siropul(tot rece);daca vi se va pare mult,nu va speriati;va fi absorbit. Dupa ce siropul e absorbit,se pune crema;se uniformizeaza.Peste crema,se pune frisca.In frisca,se fac niste dire,cu o furculita.Deasupra se poate pune niste bombonele mici,ciocolata rasa,cacao… Eu,am pus ciocolata rasa. Se da,apoi,la frigider,cel putin 4-5 ore. Se taie patrate,mici(cca 3,5/3,5 cm). Pentru reteta aceasta,m-am inspirit de la: http://www.ardei-iute.ro/retete-culinare-ardei-iute/cuburi-de-gheata.html Eu am facut 1 portie si jumatate. Dar,daca vreti rezultate,mai bune,pt.o tava ca cea folosita de mine,faceti blatul dublu(cantitate),crema 1 portie si jumatate(cum am scris-o si am facut-o),siropul dublu,frisca:cel putin 500 ml.