Curcan impachetat in cartofi la cuptor

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Curcan impachetat in cartofi la cuptor

Curatati si taiati in felii de 2-3 mm grosime cartofii si morcovul, taiati ardeii fasiute, tocati ceapa, dezosati pulpa de curcan si taiati-o bucati potrivite. Intr-o tigaie antiaderenta prajiti in ulei feliile de cartofi si morcov, 1-2 minute pe ambele parti, apoi scoateti-le si lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie. In uleiul ramas in tigaie puneti la prajit bucatile de carne, ceapa tocata, cateva cubulete de ardei gras si condimentati. La urma adaugati oul, verdeata tocata si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas rotund asezati radial felii de cartofi, putin suprapuse una peste alta, turnati in mijloc umplutura de carne, indoiti peste ea cartofii, acoperiti cu un strat, alternand cu felii de cartofi si morcovi. Asezati radial fasiutele de ardei ramase, adaugati 50 ml apa, acoperiti vasul folie de aluminiu si puneti-l intr-o tava cu apa, apoi dati tava la cuptor, la foc mediu, 45 minute. Indepartati folia, puneti deasupra feliute de usturoi, pudrati cu cimbru si paprika si mai lasati 20 minute sa se rumeneasca frumos. Se serveste cald, garnisit cu verdeata si muraturi. Pofta buna.

Ingrediente Curcan impachetat in cartofi la cuptor

1 pulpa superioara curcan (500 g)

2-3 cartofi mari

1 ceapa

2 ardei grasi rosu/verde

1 morcov

1 ceapa

5-6 catei de usturoi

cateva frunze de spanac (optional)

cateva fire de patrunjel

1 ou

50 ml ulei

sare

piper

cimbru

paprika

Categorii