Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
O reteta cu adevarat buna
Instructiuni de preparare Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
Condimentam bine curcanul cu sare si piper. Intr-o tigaie prajim carnea timp de 8-10 minute pana cand aceasta isi schimba culoarea. Dupa aceea scoatem carnea pe un servet de bucatarie.
Punem in tigaie ceapa taiata marunt, morcovul si patrunjelul taiate bucatele. Completam cu usturoiul feliute, cimbrul, rozmarinul si calim legumele timp de circa 5 minute. Adaugam vinul si lasam ca alcoolul sa se evapore si sosul sa scada.
Preparatul este gata cand carnea este bine patrunsa.
Servim impreuna cu ciuperci champignon fierte si scurse intr-o sita.
Ingrediente Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
500g pulpe de curcan dezosate (500-600 g ; se poate folosi si cu os)
O ceapa alba mare
3 morcovi medii
5 bucatele usturoi
O radacina patrunjel
Doua cani vin rosu demisec
Doua crengute cimbru (sau uscat)
O crenguta rozmarin (sau uscat)
2 linguri ulei de floarea soarelui (2-3)
Sare
Piper