Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci

O reteta cu adevarat buna

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci

Condimentam bine curcanul cu sare si piper. Intr-o tigaie prajim carnea timp de 8-10 minute pana cand aceasta isi schimba culoarea. Dupa aceea scoatem carnea pe un servet de bucatarie.

Punem in tigaie ceapa taiata marunt, morcovul si patrunjelul taiate bucatele. Completam cu usturoiul feliute, cimbrul, rozmarinul si calim legumele timp de circa 5 minute. Adaugam vinul si lasam ca alcoolul sa se evapore si sosul sa scada.

Preparatul este gata cand carnea este bine patrunsa.

Servim impreuna cu ciuperci champignon fierte si scurse intr-o sita.

Ingrediente Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci

500g pulpe de curcan dezosate (500-600 g ; se poate folosi si cu os)

O ceapa alba mare

3 morcovi medii

5 bucatele usturoi

O radacina patrunjel

Doua cani vin rosu demisec

Doua crengute cimbru (sau uscat)

O crenguta rozmarin (sau uscat)

2 linguri ulei de floarea soarelui (2-3)

Sare

Piper

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar