Curry de dovleac cu spanac

Reteta culinara Curry de dovleac cu spanac din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Curry de dovleac cu spanac

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Curry de dovleac cu spanac

 

"Culori de toamnă în bucate"  O reteta de post, delicioasa. Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.

350 gr dovleac butternut decojit și tăiat bucăți 250 g spanac curatat 150 ml lapte de migdale 1 lingură pasta de curry roșu ușor 1 lingura sos de patrunjel cu usturoi de casa 1 ceapă 1 catel de usturoi 1 ardel rosu mic 2 linguri ulei de rapita sare piper arahide prăjite Curățați și tăiați mărunt ceapa și usturoiul.  Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul.  Adaugati bucatile de dovleac, sosul cu patrunjel, ardeiul rosu taiat bucatele si caliti totul impreuna timp de 10 minute.  Spanacul se spala , se curata, se taie grosier si se inmoaie intr-o tigaie  pe foc fara grasime.  Adăugați spanacul peste dovleac, turnați laptele de migdale, adăugați curry-ul roșu, sare și piper.  Se amestecă, se acoperă și se fierbe timp de 10 minute.  Se amestecă din nou și se gătește fara cpac de data aceasta încă 10 minute.  Este gata ! Se decorează cu alune prăjite.  Se serveste natur, sau cu orez, paste .... Foarte gustos!

Ingrediente Curry de dovleac cu spanac

350 gr dovleac butternut decojit și tăiat bucăți

250 g spanac curatat

150 ml lapte de migdale

1 lingură pasta de curry roșu ușor

1 lingura sos de patrunjel cu usturoi de casa

1 ceapă

1 catel de usturoi

1 ardel rosu mic

2 linguri ulei de rapita

sare piper

arahide prăjite

Categorii