Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii
Reteta culinara Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Sri Lanka. Cum sa faci Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii
La 4 februarie, Sri Lanka sărbătorește Ziua națională - aniversarea proclamării independenței (1948). Cu aceasta ocazie va prezint o reteta de mancarica de vinete, parfumata cu frunze de curry. Frunze de Curry din Sri Lanka Frunzele de Curry sunt făcute pentru a contura şi a intensifica arome care merită să iasă în evidenţă. Practic, ele sunt puterea din spatele gusturilor vedetă. Aceste frunze sunt ingredientul cheie al curry-ului iute şi provin dintr-un copac de talie medie, care creşte în sălbăticie, la poalele Munţilor Himalaya. Sunt folosite pentru a intensifica aromele preparatelor indiene şi asiatice, fiind adăugate reţetelor picante din carne, supelor şi orezului.
Ingrediente Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii
2 vinete
1 ceapa verde
400 g sos de rosii
1 lingura praf de curry
1 linguriță praf de chimen
1 linguriță praf de ghimbir
1/2 lingurita praf de chili
20 frunze de curry (proaspete sau uscate)
2 linguri de zahar
2 linguri de otet de vin
sare și piper
4 linguri de ulei de floarea soarelui