Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Se toarna fondul intr-un wok mare si se da in clocot. Se adauga cartofii, jumatate din laptele de cocos, jumatate din cantitatea de usturoi, ghimbirul feliat, frunzele de limeta kafru, sucul de limeta si ardeii iuti si se fierb incet, circa 5 minute.

Intre timp, se incinge uleiul intr-un alt wok si prajeste carnea 2-3 minute, sau pana ce isi schimba culoarea.

Se adauga la carne ceapa tocata, restul de usturoi si ghimbirul tocat si se soteaza rapid timp de 2-3 minute, pana ce carnea incepe sa se rumeneasca.

Se adauga pasta de curry si restul de lapte de cocos si se da in clocot, amestecand continuu. Se fierbe amestecul 2-3 minute.

Se adauga in primul wok mixtura cu carne, impreuna cu porumbul tanar, sosul de peste, zaharul brun si frunzele de coriandru.

Se fierb ingredientele la foc mic, amestecand ca zaharul sa se dizolve. Cand cartofii sunt fragezi, se ia wok-ul de pe foc. Se serveste curry-ul fierbinte, presarat cu alune caju.

Pasta de curry galben si frunze de limeta kafru gasiti, sper, la Ki-Life si Bacania Veche, sau online.

A folosit urmatorii termeni pentru a denumi operatiuni si ingrediente ale caror denumiri sunt inexistente in limba noastra.

Ingrediente Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

250 ml fond de legume

2 cm de radacina proaspata de ghimbir, feliata

2 cm de radacina proaspata de ghimbir, tocata - marunt

4 catei de usturoi, tocati marunt

1 limeta, sucul proaspat stors

4-6 frunze de limeta kafru

2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati

200 g carne de pui, dezosata, fara piele , taiata bucatele

200 g porumb tanar, din cutie, bine scursi, taiati in

3 sau 4 bucati

200 g cartofi curatati, taiati cubulete

2 linguri de ulei de arahide

2 hasme (sau cepe), tocate foarte marunt

1 1/2 lingura de pasta thailandeza de curry galben

400 ml lapte de cocos

4-6 fire de coriandru, frunzele tocate

1 lingura de sos de peste

1 lingura de zahar brun

50 g alune caju, macinate grosier

Categorii