Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

Reteta culinara Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

 

Îmi place cușcușul și de data aceasta l-am combinat cu broccoli, o legumă benefică organismului. În plus, am folosit un condiment aromat, specific acestui gen de preparate. Foarte repede, mâncarea era gata și avea un gust specific, aparte.

1 microfon pentru broccoli 250 de grame de cușcuș 1-2 lingurițe de ras-el-hanout 100 de grame de unt 1 ceapa rosie 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper paprika

Capul de broccoli se desface in buchete, se spala sub jet de apa si apoi se opareste rapid in apa cu sare maxim 5 minute. După 5 minute se strecoară și se lasă să stea.

Ceapa se curata, se spala, se taie si se inmoaie 2-3 minute in ulei de masline si se fierbe la foc mic.

Intre timp se fierbe cuscusul conform recomandarilor de pe ambalaj, in apa clocotita cu sare.

Se toarnă cușcușul bine scurs în tigaia cu ceapa roșie călită și se rumenește ușor, amestecând cu grijă, apoi se pune într-un bol de servire și se adaugă untul feliat. Amestecați ușor pentru a se topi untul și înmuiați cușcușul.

Se condimenteaza amestecul de cuscus si ceapa cu: sare. piper, boia de ardei, ras-hanout și adăugați buchetele de broccoli fierte și strecurate. Se amestecă ușor și se servește imediat cât este încă fierbinte.

Ingrediente Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

1 broccoli mic

250 grame de cus-cus

1-2 lingurițe de ras-el-hanout

100 grame de unt

1 ceapă roșie

2-3 linguri de ulei de măsline

sare

piper

boia de ardei dulce

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu