Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

Reteta culinara Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

 

Îmi place cușcușul și de data aceasta l-am combinat cu broccoli, o legumă benefică organismului. În plus, am folosit un condiment aromat, specific acestui gen de preparate. Foarte repede, mâncarea era gata și avea un gust specific, aparte.

1 microfon pentru broccoli 250 de grame de cușcuș 1-2 lingurițe de ras-el-hanout 100 de grame de unt 1 ceapa rosie 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper paprika

Capul de broccoli se desface in buchete, se spala sub jet de apa si apoi se opareste rapid in apa cu sare maxim 5 minute. După 5 minute se strecoară și se lasă să stea.

Ceapa se curata, se spala, se taie si se inmoaie 2-3 minute in ulei de masline si se fierbe la foc mic.

Intre timp se fierbe cuscusul conform recomandarilor de pe ambalaj, in apa clocotita cu sare.

Se toarnă cușcușul bine scurs în tigaia cu ceapa roșie călită și se rumenește ușor, amestecând cu grijă, apoi se pune într-un bol de servire și se adaugă untul feliat. Amestecați ușor pentru a se topi untul și înmuiați cușcușul.

Se condimenteaza amestecul de cuscus si ceapa cu: sare. piper, boia de ardei, ras-hanout și adăugați buchetele de broccoli fierte și strecurate. Se amestecă ușor și se servește imediat cât este încă fierbinte.

Ingrediente Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

1 broccoli mic

250 grame de cus-cus

1-2 lingurițe de ras-el-hanout

100 grame de unt

1 ceapă roșie

2-3 linguri de ulei de măsline

sare

piper

boia de ardei dulce

Categorii