Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana
Pentru cina de ieri seară am pregătit acest preparat delicios, cu ciupercile care ne rămăseseră de la frigărui. Este un preparat care poate fi servit așa, simplu, doar cu paste/cus-cus, mai ales la cină, sau ca garnitură. Sosul de ciuperci cu smântână dă un gust foarte bun pastelor, cus-cusului, sau altei garnituri care însoțește un preparat de carne slabă. https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-ciuperci-cu-smantana-90500.html
Ingrediente Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana
200 grame de cus-cus
2 litri de apă rece
1/2 linguriță de sare
Pentru sos:
200 grame de ciuperci champignons
75-100 grame de unt
2 cepe mici
4 căței de usturoi
4 linguri încărcate de smântână grasă
1 lingură de făină albă
2 linguri de ulei
200 ml de supă de legume (sau concentrată, sau apă simplă)
1/2 legătură de mărar
sare
piper