Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

 

Pentru cina de ieri seară am pregătit acest preparat delicios, cu ciupercile care ne rămăseseră de la frigărui. Este un preparat care poate fi servit așa, simplu, doar cu paste/cus-cus, mai ales la cină, sau ca garnitură. Sosul de ciuperci cu smântână dă un gust foarte bun pastelor, cus-cusului, sau altei garnituri care însoțește un preparat de carne slabă.  https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-ciuperci-cu-smantana-90500.html

Ingrediente Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

200 grame de cus-cus

2 litri de apă rece

1/2 linguriță de sare

Pentru sos:

200 grame de ciuperci champignons

75-100 grame de unt

2 cepe mici

4 căței de usturoi

4 linguri încărcate de smântână grasă

1 lingură de făină albă

2 linguri de ulei

200 ml de supă de legume (sau concentrată, sau apă simplă)

1/2 legătură de mărar

sare

piper

Categorii

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de po

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fa

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta sim

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază - Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoa