Cus-cus cu urzici
Reteta culinara Cus-cus cu urzici din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Cus-cus cu urzici
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cus-cus cu urzici
Imi doream de mult sa fac o mancare de urzici cu cuscous si asta s-a facut saptamana trecuta, cand am facut si supa crema de urzici. Am facut doar doua portii, dar a fost suficient sa ne bucuram si sa apreciem acest preparat simplu si delicios.
200 de grame de urzici proaspete 250 de grame de cușcuș 100 de grame de unt 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui 1 ceapa rosie 2-3 catei de usturoi sare piper 100 ml supă de legume De servit: ardei iutiUrzicile se curata, se spala bine in 4-5 ape, dupa care se oparesc 3-4 minute cu apa clocotita, cu sare. Apoi se strecoară și se lasă să stea.
Curățați ceapa, spălați-o, tăiați-o în bucăți mici și prăjiți-o în unt, la foc mic, într-o tigaie în care s-a adăugat în prealabil ulei de floarea soarelui, pentru ca untul să nu se ardă și să capete un gust prost.
Se curata usturoiul, se spala, se piseaza si se adauga in tigaie peste ceapa calita. Se lasa 2-3 minute la foc mic si apoi se adauga urzicile oparite si scurse. Prăjiți ușor urzicile cu ceapă și usturoi și apoi adăugați 100 ml de supă de legume (sau supă concentrată) puneți capacul și lăsați tigaia să fiarbă 10-15 minute.
Dupa acest timp se condimenteaza cu sare si piper, se scoate capacul din vas si se mai lasa preparatul sa fiarba inca 3-4 minute, pana scade zeama. Între timp, fierbeți cușcușul în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cand cuscusul a dat in clocot se strecoara si se aseaza pe platoul de servire. Se adauga urzicile calite, se amesteca usor si se serveste imediat, eventual cu ardei iute, cine doreste.
Ingrediente Cus-cus cu urzici
200 grame de urzici proaspete
250 grame de cus0cus
100 grame de unt
1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 ceapă roșie
2-3 căței de usturoi
sare
piper
100 ml supă de legume
Pentru servit:
ardei iuți