Cuscus cu legume si cremvusti
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Cuscus cu legume si cremvusti
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cuscus cu legume si cremvusti
Dacă sunteți în criză de timp, vă invit să încercați acest preparat rapid și delicios. Dacă postiți puteți renunța la crenvuști.
200g cuscus 1/2 ardei gras roșu 1 morcov Roșii cherry Pătrunjel Sare 2 linguri ulei de măsline Mix condimente mediteraneene 4 fire crenvuști de puiSe curăță legumele, după care se spală și se taie cubulețe ardeiul, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.
Într-o tigaie încinsă se pun 2 linguri de ulei de măsline și se pun la călit legumele și crenvuștii, apoi se adaugă sare si mixul de condimente și 2 cani cu apă și se lasă să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.
Se adaugă cuscus-ul și se lasă să fiarbă 5-7 minute acoperit cu capacul, pentru a absorbi toată apa. Cu o furculiță se amestecă cous cous-ul până se desface bob cu bob și apoi se adaugă roșiile cherry tăiate felii și se amestecă ușor. Se mai lasă să fiarbă câteva muinute, până când se absoarbe toată apa. Se presară pătrunjelul tocat și se servește preparatul.
Ingrediente Cuscus cu legume si cremvusti
200g cuscus
1/2 ardei gras roșu
1 morcov
Roșii cherry
Pătrunjel
Sare
2 linguri ulei de măsline
Mix condimente mediteraneene
4 fire crenvuști de pui