Cusma lui Guguta

Reteta culinara Cusma lui Guguta din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Cusma lui Guguta

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cusma lui Guguta

 

La cererea fiicei mele am făcut acest desert. Mi-a spus că nu a mâncat niciodată și vrea să vadă cum e. Nicio problemă, nici eu nu am mâncat, așa că m-am apucat de treabă, sunt doar mândru că sunt bucătar și ce nu fac pentru copii?! : X  „Rețete pentru suflet”

Pt. aluat de clătite: 3 oua un vârf de cuțit de sare 2 lg zahăr 1 lgt zahăr vanilie bourbon 1 lgt coajă de lămâie rasă 20 lg umplute cu faina alba 500 ml lapte 1 lgt praf de copt putin ulei pentru coacerea clatitelor Pt. umplutura si crema: cirese puse iarna la prajituri (atat am avut) crema de ciocolata nutella 250 g mascarpone 2 lg pudră veche 250 ml smantana pentru frisca ciocolata rasa pentru decor

Pune ciresele intr-o strecuratoare si lasa-le sa se scurga bine.

Aluat de clătite: Într-un castron se bat ouăle bine cu sarea, zahărul și zahărul vanilat. Se toarnă făina și praful de copt. Amestecam energic, turnand laptele putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Adaugati coaja de lamaie si amestecati bine aluatul pana obtineti o consistenta mai subtire decat smantana, un aluat numai bun pentru clatite.

Coacem clătitele pe rând, într-o tavă care se unge cu puțin ulei să nu se prindă. Asezati clatitele una peste alta pe o farfurie si la final tragem peste ele o punga ca sa nu se usuce, pana se racesc complet.

Intre timp pregatim crema . Amestecați smântâna pentru frișcă până se întărește. Separat amestecați mascarpone cu zahărul pudră. Se adauga putina frisca si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza crema.

Luați o farfurie pe care să montați cusma și puneți puțină cremă în mijloc.

Luați o clătită (să fie rece) și ungeți-o cu cremă de ciocolată în strat subțire. Așezați câteva cireșe într-o linie, pe o parte a clătitei și apoi rulați cât mai strâns. Puneți clătita rulată pe farfurie. Primul strat va fi format din 5 clătite rulate. Se unge blatul cu crema si se continua cu asezarea clatitelor, de data aceasta 4 la numar, se pune din nou crema si se continua cu 3, 2 si respectiv 1, ultima clatita deasupra. Se unge apoi toata piramida cu crema si se rade ciocolata deasupra.

Lăsați-l să se răcească peste noapte apoi feliați și serviți cu mare poftă.

Poftă bună!

Ingrediente Cusma lui Guguta

3 oua

un praf de sare

2 lg zahar

1 lgt zahar vanilat bourbon

1 lgt coaja rasa de lamaie

20 lg pline cu faina alba

500 ml lapte

1 lgt praf de copt

putin ulei pt coptul clatitelor

visine puse pe iarna pt prajituri (doar asa am avut)

crema de ciocolata tip nutella

250 g mascarpone

2 lg zahar pudra

250 ml smantana pt frisca

ciocolata rasa pt decor

Categorii