Daring cooks: cassoulet ? o mancare spectaculoasa

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Daring cooks: cassoulet ? o mancare spectaculoasa

Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole. Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale. Scurge fasolea si pastreaza apa. Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte. Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii. Scoate carnatii pe o farfurie.

In tigaie pune ceapa, usturoiulsi carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie. Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure.

Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta . Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, pulpele de rata si ½ di piureul din blender.

Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea. Pastreaza la frigider o cana din lichid Pune totul la cuptor pentru o ora Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora Raceste si da la frigider peste noapte.

Ingrediente Daring cooks: cassoulet ? o mancare spectaculoasa

2 pulpe confit de canard

600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati

500 g carne de porc grasa taiata in patru

1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel

Cam 30 cm carnati facuti in casa

4 cepe,taiate rondele

3 catei de usturoi, taiati felii

150 g bacon, felii subtiri

10 linguri din grasimea de la confit de canard

Categorii