Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

De seara se pun fructele la hidratat cu apa calda. Dupa ce se hidrateaza bine, se scurg. Se pun caisele in pahar de blender, oprind 2-3 pentru a le marunti, in rest se dau la blender cu miere de albine si sucul de lamaie. La fel procedam si cu curmalele. Se monteaza prajitura intr-o forma mica de tort. Se ung cu piure de caise 2 discuri de napolitana, apoi se taseaza in forma, se toarna piureul de caise, se presara in el bucati mici taiate de curmale, se vine deasupra cu alte 2 discuri unse si lipite cu piure de smochine, se toarna piureul deasupra lor si se lasa de seara pana a 2 a zi la rece. Pentru crusta, caramelizam zaharul pana devine maroniu deschis si adaugam in el nucile, dam de pe foc si adaugam oul bine batut, amestecand continuu, pana la o omogenizare perfecta. Se intinde cu grija deasupra prajiturii si se mai lasa la rece o ora. Pofta buna!

Ingrediente Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

200 g caise uscate

200 g smochine

2 linguri de miere de albine

2 linguri de suc de lamaie

6 discuri cu diametrul egal cu cel al formei

100 g miez de nuca maruntirt si prajit

1 ou

100 g zahar

Categorii