Desert amandine
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert amandine
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert amandine
Aceasta prajitura imi place foarte mult si nu este greu de preparat . Cand esti in pana de inspiratie si ai musafiri poti incerca aceasta reteta si cu siguranta vor savura aceste bunatati .
Pentru blat : 6 linguri faina 6 oua 200 g zahar 50 ml ulei ( 4 linguri ) 30 ml apa 20 – 30 g cacao Pentru crema : 1pachet unt 2 galbenusuri 3 linguri cacao 150 g zahar farin Pentru glazura : 4 - 5 linguri ulei 300 g ciocolata amaruie Pentru sirop : 3 cesti pentru cafea cu apa 2oo g zahar 2 linguri cacao 2 fiole rom sau esenta de rom ( 1 lingurita )
Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.
Separat se bat albusurile spuma cu zaharul.
Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile frecatein prealabil, fara sa se amestece, apoi se pune cacaoasi fainaodata .
Se amesteca de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza .
Se coace la foc potrivit 30 – 35 ° .
Dupa ce se raceste se taie orizontal in doua parti .
O parte se pune in tava si se insiropeaza, se pune crema, apoi a doua parte care se insiropeaza si ea .
Deasupra se face o glazura din ciocolata .
Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza in bucati .
Fiecare bucata se va orna cu un mot de frisca .
Glazura se face pe bain-marie .
Se pun intr-o craticioara uleiul si ciocolata taiata bucati mici . Se amesteca usor pana devine cremoasa.
Se ia de pe foc si se toarna usor pe fiecare bucata de amandina.
Ingrediente Desert amandine
Pentru blat :
6 linguri faina
6 oua
200 g zahar
50 ml ulei ( 4 linguri )
30 ml apa
20 – 30 g cacao
Pentru crema :
1pachet unt
2 galbenusuri
3 linguri cacao
150 g zahar farin
Pentru glazura :
4 - 5 linguri ulei
300 g ciocolata amaruie
Pentru sirop :
3 cesti pentru cafea cu apa
2oo g zahar
2 linguri cacao
2 fiole rom sau esenta de rom ( 1 lingurita )