Desert amandine de casa
Reteta culinara Desert amandine de casa din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert amandine de casa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert amandine de casa
Una dintre prăjiturile mele preferate în copilărie, atunci când mergeam la cofetărie era amandina. Asta după eclere şi Ora 12. Reţeta originală presupune folosirea de zahăr ars la blat, în loc de cacao, iar glazura se face din fondant. Din raţionamente calorice, am folosit glazură de ciocolată în locul fondantului (care mi se pare şi nesănătos) şi am preferat cacaoa la pandişpan în locul zahărului ars. Am încercat să mă abat cât mai puţin de la reţeta clasică. I-am spus amandină de casă, pentru că evident nu este ca aceea de la cofetărie. Însă vă asigur că a ieşit delicioasă.
Ingrediente Desert amandine de casa
Pentru blat:
4 ouă
4 linguri zahăr
1 linguriţă esenţă naturală de vanilie de Madagascar Dr. Oetker
150 ml ulei
1 vârf de linguriţă sare
2 linguri cacao
4 linguri (cu vârf) făină
1 plic praf de copt
Pentru sirop:
400 ml apă
3 linguri zahăr
2 linguriţe esenţă de rom
Pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
50 g frişcă lichidă
Opţional: lapte după gust
Pentru crema de unt:
200 g unt
2 linguri cacao
4 linguri zahăr
1 linguriţă esenţă naturală de vanilie de Madagascar Dr. Oetker
În plus: puţină ciocolată pentru decor