Desert banana bread cu alune si ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Statele Unite. Cum sa faci Desert banana bread cu alune si ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert banana bread cu alune si ciocolata

 

Din moment ce aveam niște banane foarte coapte, m-am gândit că ar fi păcat să le arunc și am pregătit un desert rapid și delicios. A fost destul de dulce cu doar 30 g de zahăr brut și 100 g de ciocolată neagră. Dacă preferați deserturile mai dulci, puteți adăuga mai mult zahăr.

150 g de făină 30 g zahăr brut 1 lgt praf de copt 1 bicarbonat de sodiu lgt 1/2 lgt sare 2 banane coapte 150 g iaurt grecesc (la temperatura camerei) 60 g unt topit 1 sau esență de vanilie 50 g nuci tocate 100 g picături de ciocolată neagră

Se amestecă într-un bol: făina, zahărul măcinat, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt vas se amesteca: piure de banana, iaurt (la temperatura camerei), oul usor batut, untul topit si racit si esenta de vanilie. Peste amestecul lichid se toarna ingredientele solide si se amesteca, apoi se adauga alunele tocate si picaturi de ciocolata si se amesteca bine compozitia si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini. Presărați deasupra câteva picături de ciocolată și alune. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 55-60 minute. Când este gata, scoateți-l și lăsați-l să se răcească pe un grătar. Tăiați-o la rece.

Ingrediente Desert banana bread cu alune si ciocolata

150 g făină

30 g zahăr brut

1 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat

1/2 lgt sare

2 banane coapte

150 g iaurt grecesc (la temperatura camerei)

60 g unt topit

1 ou

esență de vanilie

50 g nuci alune de pădure tocate

100 g picături ciocolată amăruie

Categorii