Desert biscuiti cu portocala

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert biscuiti cu portocala

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert biscuiti cu portocala

 

Biscuiti cu aroma de sarbatori 

225 g unt 2 oua 170 g zahar 2 linguri de ulei 550 g faina un varf de cutit de bicarbonat/ 2 gr coaja de la o portocala zahar pudra- optional

Mixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si coaja de portocala, daca doriti, si framantam aluatul bine. Eu in jumatate din coca am adaugat cacao, insa mai frumosi au iesit biscuitii fara cacao 

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri( daca sunt prea subtiri, ies biscuiti crocanti, daca sunt mai groase, ies biscuiti mai fragezi) cu facaletul magic. Atentie, trebuie sa presati foarte bine pentru a fi vizibile formele pe care le decupam dupa preferinta cu formele pentru biscuiti.

Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1o minute.

Daca doriti ii puteti da prin zahar pudra cat sunt fierbinti.

Ingrediente Desert biscuiti cu portocala

225 g unt

2 oua

170 g zahar

2 linguri de ulei

550 g faina

un varf de cutit de bicarbonat/ 2 gr

coaja de la o portocala

zahar pudra- optional

Categorii