Desert brazi de Craciun

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert brazi de Craciun

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert brazi de Craciun

Pentru aluat; 100 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata amaruie (85% cacao) 120 g unt 130 g zahar pudra 100 g faina 1 pliculet praf de copt un varf cutit de sare 4 oua Pentru glazura alba: 1/2 albus ou 75 g zahar pudra zeama lamaie Alte ingrediente: crema de ciocolata (la borcan) bomboane colorate ornamente putin unt pentru uns forma

Aluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se bat spuma cu putina sare. 

Se adauga ciocolata topita cu unt, peste galbenusuri ,apoi faina cu praful de copt . Se pun treptat, albusurile  batute spuma  peste compozitie,amestecand usor. Se unge o forma de tort (cu diametru de 24 cm) cu unt si se presara faina. Se toarna compozitia si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 35 minute, sau pana trece testul scobitoarei.

Glazura: se amesteca zaharul pudra cu albusul crud si zeama de lamaie (pana rezulta o pasta  fluida).Se adauga zeama de lamaie, cat este nevoie.

Cand este gata blatul, se lasa la racit. Apoi se scoate,se taie felii si se ung cu crema de  ciocolata. Se pune glazura si se orneaza cu bomboane colorate .

Ingrediente Desert brazi de Craciun

Pentru aluat;

100 g ciocolata amaruie

100 g ciocolata amaruie (85% cacao)

120 g unt

130 g zahar pudra

100 g faina

1 pliculet praf de copt

un varf cutit de sare

4 oua

Pentru glazura alba:

1/2 albus ou

75 g zahar pudra

zeama lamaie

Alte ingrediente:

crema de ciocolata (la borcan)

bomboane colorate

ornamente

putin unt pentru uns forma

Categorii