Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

 

Anul acesta, ca martir, mi-am dorit să pregătesc ceva dulce și să le ofer unor oameni dragi mie, oameni care îmi sunt mereu atenți. Asa ca am facut aceste briose, delicioase zic eu, pe care le mai ramasesem la degustare si i-am surprins pe acesti oameni. Am fost foarte fericit! Sunt perfecte pentru a fi oferite! Daca le vrei mai dulci poti sa folosesti ciocolata cu lapte in loc de ciocolata neagra si sa faci crema mai dulce!

Pentru brioșe 18 bucăți: 4 oua 200 gr zahar brut 150 gr unt 100 gr ciocolata neagra 200 ml lapte 200 gr de faina 1 lingura varf de cacao 1 plic praf de copt 1 lingurita de vanilie 2 lingurițe esență de rom Pentru crema: 250 gr crema de branza (sau mascarpone) 250 ml frisca 4-5 linguri de zahar pudra coaja rasa de lamaie 2 linguri suc de lamaie

Cub unt, bucăți de ciocolată rupte, pune-le împreună pe baie de aburi.

Se amestecă până se topește complet.

Dă deoparte și lasă să se răcească până când acest amestec este ușor cald.

Separați ouăle.

Bate albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam zaharul in 3 pasi, amestecand bine pana cand cristalele nu se mai simt.

Adăugați gălbenușurile și amestecați bine, apoi turnați amestecul de unt cald cu ciocolata.

Incorporeaza laptele, vanilia si esenta de rom.

Se cerne faina cu praful de copt, separat si cacao.

Adăugați jumătate din făină, cacao și amestecați.

La final se adauga restul de faina.

Puneti hartiute in forma de briose. Le umpleti pe 3/4 cu compozitie de ciocolata. Le introduceti in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 20-25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati sa se raceasca. Crema: Intr-un bol puneti smantana rece pentru frisca. O mixati cam 2 minute, adaugati zaharul pudra si mixati pana prinde volum. Puneti crema de branza, coaja rasa de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa. La final incorporati zeama de lamaie. Scoateti hartiutele de la briose. Puneti crema intr-un pos, ornati fiecare briosa. Deasupra puneti decoratiunile dorite! Pofta buna!

Ingrediente Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

Pentru briose 18 bucati: 4 oua 200 gr zahar brut 150 gr unt 100 gr ciocolata neagra 200 ml lapte 200 gr faina 1 lingura cu varf cacao 1 plic praf de copt 1 lingurita vanilie 2 lingurite esenta de rom Pentru crema: 250 gr crema de branza (sau mascarpone) 250 ml smantana pentru frisca 4-5 linguri zahar pudra coaja rasa de la o lamaie 2 linguri zeama de lamaie

4 oua

200 gr zahar brut

150 gr unt

100 gr ciocolata neagra

200 ml lapte

200 gr faina

1 lingura cu varf cacao

1 plic praf de copt

1 lingurita vanilie

2 lingurite esenta de rom

250 gr crema de branza (sau mascarpone)

250 ml smantana pentru frisca

4-5 linguri zahar pudra

coaja rasa de la o lamaie

2 linguri zeama de lamaie

Categorii