Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

 

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu, dar daca o sa le incercati, o sa va convingeti de asta. Puteti cuceri chiar si musafirii cu ele, nu doar pe cei din familie. Noi am fost atat de incantati, ca deja am repetat reteta. Sunt ceva de genul: briose moi, cu blat umed, coacaze acrisoare, bucati de ciocolata, iar bezeaua le completeaza perfect. Simt ca deja va fac cu ochiul!

Ingrediente Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Pentru briose: 5 oua 50 gr unt 40 ml ulei 220 gr zahar 160 ml lapte 350 gr faina 100 gr ciocolata neagra (am folosit ciocolata cu indulcitor) 1/2 cana coacaze rosii (am folosit congelate) 2 lingurite praf de copt un praf de sare 2 lingurite vaniliie Pentru bezea: 5-6 albusuri 5 linguri zahar 2 linguri zeama de lamaie zahar pudra

5 oua

50 gr unt

40 ml ulei

220 gr zahar

160 ml lapte

350 gr faina

100 gr ciocolata neagra (am folosit ciocolata cu indulcitor)

1/2 cana coacaze rosii (am folosit congelate)

2 lingurite praf de copt

un praf de sare

2 lingurite vaniliie

5-6 albusuri

5 linguri zahar

2 linguri zeama de lamaie

zahar pudra

Categorii