Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu, dar daca o sa le incercati, o sa va convingeti de asta. Puteti cuceri chiar si musafirii cu ele, nu doar pe cei din familie. Noi am fost atat de incantati, ca deja am repetat reteta. Sunt ceva de genul: briose moi, cu blat umed, coacaze acrisoare, bucati de ciocolata, iar bezeaua le completeaza perfect. Simt ca deja va fac cu ochiul!
Ingrediente Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Pentru briose: 5 oua 50 gr unt 40 ml ulei 220 gr zahar 160 ml lapte 350 gr faina 100 gr ciocolata neagra (am folosit ciocolata cu indulcitor) 1/2 cana coacaze rosii (am folosit congelate) 2 lingurite praf de copt un praf de sare 2 lingurite vaniliie Pentru bezea: 5-6 albusuri 5 linguri zahar 2 linguri zeama de lamaie zahar pudra
5 oua
50 gr unt
40 ml ulei
220 gr zahar
160 ml lapte
350 gr faina
100 gr ciocolata neagra (am folosit ciocolata cu indulcitor)
1/2 cana coacaze rosii (am folosit congelate)
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
2 lingurite vaniliie
5-6 albusuri
5 linguri zahar
2 linguri zeama de lamaie
zahar pudra