Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă
Brioşe cu blat de nucă, umplute cu dulceață de vișine, decorate cu trandafiri din frișcă.
INGREDIENTE
Pentru brioşe:
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după fiecare tranșă, la viteză mică. Se toarnă compoziția într-o tavă de brioşe.
Eu am copt unele în tavă obișnuită, folosind hârtiuțe de brioșe, iar altele în tavă pentru brioșe la care am folosit și hârtiuțe speciale, dar s-au lipit hârtiuțele de aluat, tava a ținut probabil mai strâns aluatul. De aceea, vă recomand ca dacă folosiți o tavă pentru brioșe, să nu-i mai puneți și hârtiuțe, ci doar să o ungeți cu grăsime și s-o tapetați cu făină (adică fără acele hârtiuțe).
Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit, apoi se scot din hârtiuțe, dacă ați folosit unele.
Pentru umplutură:
Se scobesc brioșele cu o linguriță și se umplu cu dulceață. Optați pentru una mai acrișoară, astfel încât desertul final să nu fie doar ceva dulce, ci ușor dulce și aromat.
Decor:
Se bate frișca lichidă, cu mixerul, până devine cremoasă, apoi o parte din frișcă se amestecă împreună cu sucul de sfeclă roșie, pentru a o colora astfel natural. Se umple un poș cu frișca albă și cea colorată și se decorează brioșele cu trandafiri în degradé.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/briose-cu-trandafiri-nuci-dulceata-de.html
Ingrediente Desert briose cu nuci si dulceata de visine decorate cu trandafiri de frișcă
Pentru brioșe:
2 ouă,
2 albușuri,
5 ml îndulcitor,
un praf de sare,
2 linguri făină,
4 linguri nucă măcinată,
7 g praf de copt,
Pentru umplutură:
Dulceață de vișine, după gust,
Pentru decor:
250 ml frișcă lichidă,
1 lingură suc de sfeclă roșie