Desert briose cu sirop de artar

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert briose cu sirop de artar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose cu sirop de artar

Pentru 11 briose: 80 g unt moale 60 g zahăr brun 1 plic de zahăr vanilat 60 ml sirop de artar 2 oua 120 g faina 1 lg praf de copt un vârf de cuțit de sare 2 lg lapte 50 g nuci pecan (măcinate) Pentru crema: 60 g cremă Philadelphia 25 g unt moale 2 lg pudră veche 1 lg sirop de artar 1/2 lg zahăr bourbon vanilat Alte ingrediente: nuci pecan

Se pregateste o tava pentru briose, cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unsa cu ulei).

Frecați untul cu zahărul brun și zahărul vanilat până devine cremos. Adaugam siropul de artar (se poate taia, dar isi revine, cand adaugi faina si nuca) si ouale, pe rand. Făina se amestecă cu praful de copt și sarea și se adaugă peste compoziția de ouă și unt, alternând cu laptele. La final se adauga nuca macinata.

Turnam compozitia in forme (eu pun cam 2 lg pline in fiecare) si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute, foc mic. Puteți verifica dacă sunt gata cu o scobitoare. Se pune pe un gratar sa se raceasca. 

Crema: Se amesteca untul cu smantana, apoi se adauga siropul de artar si zaharul. Daca vrei sa fie mai gros, adauga mai mult zahar pudra. Se da la frigider 30-40 de minute, apoi se orneaza briosele cu crema si nuci pecan.

 

Ingrediente Desert briose cu sirop de artar

Pentru 11 briose:

80 g unt moale

60 g zahar brun

1 plic zahar vanilinat

60 ml sirop de artar

2 oua

120 g faina

1 lg-ta praf de copt

un praf sare

2 lg lapte

50 g nuci pecan (macinate)

Pentru crema:

60 g crema Philadelphia

25 g unt moale

2 lg zahar pudra

1 lg sirop artar

1/2 lg-ta zahar vanilat Bourbon

Alte ingrediente:

nuci pecan

Categorii