Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic

 

Valentine’s Day este pentru mine o zi în care sărbătoresc iubirea. Am pregătit pentru ai mei aceste brioșe cu blat pufos și aromat de lămâie, cu notă delicată de apă de flori de portocal, cremă de zmeură, cremă de fistic și le-am decorat cu zmeură (am pus câteva casolete cu fructe astă vară la congelator), fistic măcinat (eu am avut fistic crud pe care l-am curățat, l-am prăjit și l-am dat la râșniță) și dantele de zahăr. V-am prezentat data trecută dantele mele de zahăr verzi. Între timp, am mai pregătit altele colorate cu suc de sfeclă (cele roz), altele cu colorant (cele roșii).

 

INGREDIENTE
Pentru brioșe: 5 ouă, Un praf de sare, 5 ml îndulcitor, 2 linguri zeamă de lămâie, 80 ml ulei, 4 linguri apă fierbinte, 1 linguriță apă flori de portocal, 1 linguriță coajă de lămâie, 145 g făină, 6 g praf de copt, Pentru crema de zmeură: 100 ml frișcă lichidă, 125 g cremă mascarpone, 3 lingurițe gem de zmeură fără sâmburi, Pentru crema de fistic: 100 ml frișcă lichidă, 125 g cremă mascarpone, 5 lingurițe fistic măcinat, Pentru decor: Fistic măcinat, după gust, Zmeură congelată, după gust, Dantele de zahăr

Brioșele:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru 24 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Lași la răcit, abia apoi le îndepărtezi hârtiuțele.

Cremele de zmeură și fistic:

Bați toată frișca lichidă, apoi o împarți în 2 boluri.

De asemenea, crema mascarpone o împarți în cele două boluri.

Pentru crema de zmeură, amesteci într-unul din boluri gemul de zmeură. Pentru crema de fistic, adaugi în celălalt bol, fsiticul. Omogenizezi cu mixerul sau spatula.

Decor:

Glazurezi fiecare brioșă doar pe margine, lipești cu grijă dantelele. Apoi le deorezi cu cremă de zmeură, cremă de fistic, zmeură și fistic măcinat.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/briose-dantelate-cu-lamaie-zmeura-si.html

Ingrediente Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic

Pentru brioșe:

5 ouă,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

2 linguri zeamă de lămâie,

80 ml ulei,

4 linguri apă fierbinte,

1 linguriță apă flori de portocal,

1 linguriță coajă de lămâie,

145 g făină,

6 g praf de copt,

Pentru crema de zmeură:

100 ml frișcă lichidă,

125 g cremă mascarpone,

3 lingurițe gem de zmeură fără sâmburi,

Pentru crema de fistic:

100 ml frișcă lichidă,

125 g cremă mascarpone,

5 lingurițe fistic măcinat,

Pentru decor:

Fistic măcinat, după gust,

Zmeură congelată, după gust,

Dantele de zahăr

Categorii